Trouwen in de kerk

Liefde is iets dat jezelf overstijgt. En jij en/of je partner wil die liefde bezegelen in onze Ontmoetingskerk. Dat kan! Neem dan contact op met de predikant. 

Bij een kerkelijke ceremonie vraag je om een zegen over jullie huwelijk. Dit betekent dat je God om hulp vraagt bij de belofte van eeuwige liefde en trouw.

Trouwen in de kerk kan ook als je geen deel uitmaakt van onze kerk, als alleen jij of je partner gelooft, je al eerder getrouwd bent geweest of als je trouwt met iemand van hetzelfde geslacht. Je kunt kiezen voor een traditionele ceremonie of de ceremonie samen met de predikant vormgeven voor een persoonlijk trouwritueel.

Een verzoek tot kerkelijke huwelijksinzegening wordt door kerkenraad en predikant behandeld. In verband met de daar genoemde termijnen zal het bruidspaar dit verzoek zeer tijdig moeten indienen.

Tijdens de trouwdienst wordt er (in overleg met het bruidspaar) namens de kerkenraad door de ouderling van dienst of diens vervanger een trouwbijbel overhandigd. Het collectedoel wordt in samenspraak met het bruidspaar vastgesteld. 

Bij een verzoek tot trouwen van niet-gemeenteleden in onze kerk, zal het verzoek in de kerkenraad worden besproken.

Indien een bruidspaar aangeeft te willen trouwen buiten onze gemeente, maar met het verzoek dat de eigen predikant voorgaat, ligt de verantwoording bij de gastgemeente. 

Ook kun je onze kerk huren als locatie voor je trouwceremonie.

Klik hier voor de contacten in onze kerk.

Zo klinkt onze klok: