Home » Voortgang Geloven In Rijsenhout juli – augustus 2019

Voortgang Geloven In Rijsenhout juli – augustus 2019

Overzicht afgelopen 6 weken:

DABAR 2019 succesvol afgerond !

https://dabarrijsenhout.reislogger.nl/profiel

https://www.facebook.com/dabarwerk/posts/yes-wij-zijn-vanaf-nu-ook-op-instagram-te-vinden-volg-ons-via-httpswwwinstagramc/713309778830852/

Start-Mosel weekend

Het nieuwe jaarthema voor 2019-2020 is “een goed verhaal”. Om dit thema in te luiden wordt met een aantal enthousiaste vrijwilligers gewerkt aan een weekend vol boeiende activiteiten. Dit weekend valt samen met de komst van een delegatie uit onze zustergemeente in Mosel en biedt daarmee ook de gelegenheid om spelenderwijs kennis te maken met onze Duitse vrienden.


We bieden een gevarieerd en inspirerend programma waar vast iets voor u bij zit!  Bij de entree van de kerk liggen intekenlijsten waarop u zich kunt aanmelden. Hierop staan contactpersonen van de workshops vermeld. Mocht u meer willen weten, neem dan contact met hen op!

Vanaf 25 augustus wordt weer een waslijn gespannen in de ontmoetingsruimte; een waslijn met het motto: “Heel de Ontmoetingskerk bakt!”, aan u de keuze om uw favoriete traktatie te delen met de gemeente!

Zaterdagmorgen 14 september v.a. 09.00 uur

Workshop zingen 

o.l.v. André Keessen worden liederen ingestudeerd rondom het startzondag thema. 
Workshop bloemschikken o.l.v. Alma Piké wordt een bloemstuk gemaakt rondom het nieuwe thema.
 
Workshop schilderen of tekenen o.l.v. Jannet Gercama wordt aan de hand van het thema geschilderd e/o getekend.   
Workshop dichten o.l.v. Marian van der Veen: rondom het startzondagthema maken we samen gedichten. 

Zaterdagmiddag 14 september 12.45 uur vertrek  

Bezoek Sint Bavo in Haarlem. Entree €4,- p.p. met een rondleiding en  prachtig concert verzorgd door organist Dirk Out. (15.00-16.00 uur)  Na het concert drinken we een kop koffie,  daarna weer naar huis. 

Zaterdagavond 14 september Open Maaltijd “Mexicaans”!

18.30 uur Avondprogramma, gezellig borrelen gevolgd door een heerlijk Mexicaans buffet!  

Zondag 15 september 

Een feestelijke startzondagdienst rond het thema, geleid door Marian van der Veen en ds. Jens Buschbeck. Muzikale medewerking door Trumpets of the Lord o.l.v. Rob van Dijk. Na de dienst gezellig koffiedrinken, een goed gesprek en een traktatie.

– Aanpassingen ontvangen van DIACONIE en KERKRENTMEESTER – verzoek aan allen om de content van de site te helpen bij te houden

Beamerteam:

  • er is een nieuwe beamer PC geplaatst, voortaan minder lawaai tijdens de dienst
  • Livebeamer is gestopt per 1-1-2019, alternatief met Youtube werkt boven verwachting, bespaart kosten;- afgelopen uitzendingen zijn te luisteren live en indien gemist: via de homepage van de kerksite 
  • De website is van provider gewijzigd met een besparing van 10 euro per maand

Kominn:

Open Maaltijd

Elke woensdag 18.00, kosten 4.40 pp

FILMCAFE vrijdag 27 september

FF Zingen met een goed verhaal over Dierendag

de feestdag van Sint Franciscus

Zondag 6 oktober 10.00 uur, Ontmoetingskerk Rijsenhout

m.m.v. Crosspoint o.l.v. Frank Baggerman

Op 4 oktober is het Dierendag. Het is ook de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi, de heilige die volgens de legenden met dieren kon praten. Dierendag is gekoppeld aan de feestdag van Sint Franciscus, de dertiende-eeuwse heilige die als een groot dierenvriend wordt gezien. Franciscus’ houding tegenover dieren komt mooi naar voren in het onderstaande citaat dat aan hem wordt toegeschreven: “Alle schepselen op aarde voelen als wij, streven naar geluk als wij…God wenst dat wij de dieren bijstaan wanneer ze hulp nodig hebben…We hebben een hogere opdracht ze van dienst te zijn wanneer ze ons nodig hebben … Mensen die enig schepsel Gods uitsluiten van hun compassie en medelijden zullen op soortgelijke wijze handelen tegenover hun medemensen.”

Evaluatie GIVT:

Sinds oktober 2018  t/m medio Juli:

– Er is in totaal 638 keer gegeven; 
– Gemiddeld wordt er per collectegang door 4 a 5 mensen gegeven (4,6);
– Deze mensen hebben per collectegang samen 17,20 euro (bruto) gegeven;
– Er wordt gemiddeld 3,75 euro (bruto) per persoon per collectegang gegeven (dat is opvallend hoog wanneer er meerdere collectegangen per dienst gehouden worden);
– In totaal is er 2.390,50 euro gegeven (bruto);
– Met 202,65 euro aan inhoudingen is er 2.187,85 euro (netto) aan meerwaarde naar de kerk overgeboekt.

Hier enkele cijfers in een tabel https://docs.google.com/spreadsheets/d/15gGbSaKSxLm6vFyss0G1w5CSOIznEy9HM5bUmf8h340/edit?usp=sharing

Nieuw! Collecteren via je nieuwsbrief
Een nieuwsbrief is bij uitstek een plek waar aandacht gegeven kan worden aan een spaardoel. Geef mensen de gelegenheid te geven. Direct geven op afstand, snel en makkelijk met Givt. Hoe werkt het?
Het is nu mogelijk om een speciale knop van Givt in de nieuwsbrief te plaatsen die linkt naar de webpagina waar mensen direct kunnen geven. Bekijken mensen de nieuwsbrief via de mobiel en klikken ze op de knop dan opent de Givt-app direct. Dan moet deze natuurlijk wel al op de telefoon staan. Mensen die bekend zijn met Givt kunnen ook de QR-code scannen die zichtbaar als je met de muis over de knop heen gaat. Gebruik maken van Givt in de nieuwsbrief?
https://www.givtapp.net/online-geven-met-givt/
Hier kan een GIVT ontvanger geplaatst worden…