Zondag 3 juli: kerkdienst met documentaire “Hier ben ik”

Hierbij nodig ik jullie van harte uit voor de documentaire die we zullen uitzenden tijdens de kerkdienst op zondag 3 juli.

De docu “Hier ben ik” speelt zich af in de protestantse gemeente van Bloemendaal.

We krijgen van een aantal Bloemendaalse gemeenteleden een kijkje in hun leven, waarin zij worstelen met thema’s die in hun dagelijks leven spelen, onderwerpen die voor veel mensen herkenbaar zijn: de druk van het leven, eenzaamheid, de stress rond presteren, spanningen in relaties en de gevolgen van echtscheidingen. 

Zondags bezoeken zij de kerk, waar de dominee hen een alternatief biedt door zich te verdiepen in oude Bijbelteksten, op zoek naar de schoonheid en verdieping van het bestaan.

In de documentaire is zichtbaar hoe de kerk ruimte biedt voor reflectie en bezinning, midden in een samenleving die eenzaam kan maken en op hol geslagen lijkt. Hoe de kerkgemeenschap een ankerpunt kan zijn in een bestaan dat vaak jachtig en oppervlakkig is. 

Zo geven Bijbelse bronnen ons levensverhaal en -bestaan nieuwe betekenissen.

Doorpraten

Centrale vragen in de documentaire zijn: durven we kwetsbaar te zijn naar elkaar? Is er ook ruimte om mislukkingen te delen met elkaar? Zijn er mensen die mijn binnenkant mogen zien, mijn tranen, mijn zorgen, mijn onzekerheid? Bieden we tegen elkaar op, of zijn we eerlijk en durven we onszelf te zijn?

Na de film is er koffie en thee met vers belegde broodjes, en gaan we in drie groepen met elkaar in gesprek, waarbij je kunt kiezen over welk thema je door wilt praten: 

– (je moeite met) de prestatiesamenleving

– geloof in het dagelijks leven

– relaties en afkomst

We sluiten af met een korte evaluatie.

Een ochtend vol inspiratie, waarop ik jullie allen hoop te ontmoeten!