Neva-ensemble uit Sint Petersburg Ontmoetingskerk te Rijsenhout 15 december aanvang 20.00 uur

KERSTCONCERT RIJSENHOUT

Neva-ensemble uit Sint Petersburg
Ontmoetingskerk te Rijsenhout
15 december aanvang 20.00 uur

Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble geeft een concert in de Ontmoetingskerk, Werf 2, te Rijsenhout, 15 december om 20.00 uur. Aanvang. Van begin december tot half januari verzorgen zij wederom een groot aantal optredens door heel Nederland.

Het Russische kleinkoor,(twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten. Als ensemble, maar ook wat de solisten betreft, staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringenen–diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media-aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan ze besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.

De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge- en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.Voor meer informatie, Valerya Matigulina, 072-5128555, www.neva-ensemble.narod.ru

KOMINN TEAM